Author Topic: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode  (Read 661 times)

RFD_Nelson

  • RFduino Team
  • *****
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« on: January 12, 2017, 05:53:29 AM »
<a href="http://youtube.com/v/OOWy8Ds_PAY" target="_blank" class="new_win">http://youtube.com/v/OOWy8Ds_PAY</a>
« Last Edit: January 12, 2017, 07:15:59 AM by RFD_Nelson »

KCeng

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #1 on: May 11, 2017, 05:32:16 AM »
This code does not work using Arduino 1.6.9 and Simblee 1.1.2.  The clients (multiple can be used) will control each other as advertised.  However, the DualMode host will not control the client units.  The mobile interface makes no difference.  The mobile interface will control the host; however, it does not control the client units.  :(

KCeng

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #2 on: May 15, 2017, 07:41:24 AM »
Has anyone else tried this code lately and gotten it to work like the video shows?

tolson

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 831
  • Karma: +19/-0
    • View Profile
    • Thomas Olson Consulting
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #3 on: May 15, 2017, 08:52:53 AM »
Hi kceng,

I don't know about this specific issue. But Arduino has deprecated 1.6.9. Arduino is at least 1.8.1 now.


KCeng

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #4 on: May 16, 2017, 06:45:05 AM »
Thank you for the reply!  I went ahead and updated to the latest Arduino 1.8.2.  Still no joy to be had...

Using the code straight off this thread:
  • I only see the host and mobile communicating...
  • The clients (if multiple) also communicate with each other...
  • However, the host and client have NO communication between each other...
Has anyone actually duplicated the results on the video?  All of the other built-in Simblee demos have worked fine without issues.   I am hoping something key is missing in the host or client code.

tolson

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 831
  • Karma: +19/-0
    • View Profile
    • Thomas Olson Consulting
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #5 on: May 16, 2017, 10:34:52 AM »
Hopefully RFD_nelson will answer your concerns.

anyholic

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #6 on: June 04, 2017, 04:51:55 AM »
I succeeded.
this code is no problem in operation.
However, the code must be modified.

I also have two computers, but I only need to upload one of them.
I do not know why this is happening.

KCeng

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Simblee for Mobile and SimbleeCOM - Dual Mode
« Reply #7 on: June 08, 2017, 05:58:40 AM »
Sorry, your reply is very very very appreciated but confuses me.  The code "no problem" but "must be modified"?  Please tell us more.