Author Topic: RFduino not working!  (Read 1298 times)

jordi

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
RFduino not working!
« on: March 05, 2016, 02:34:49 PM »
Hi,
my RFduino stopped working and when I try to compile it says "Timeout reading from uart. fail...fail...fail".

I don't know what to do, is it possible to reset it? and if so, I don't know how to do it.

Can you please help me with this?

Thanks!

jordi

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RFduino not working!
« Reply #1 on: March 06, 2016, 07:01:38 AM »
Please, if someone knows if I can fix it or whether I have to buy a new one, I will be grateful.

Thanks!

andrew76092

  • RFduino Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RFduino not working!
« Reply #2 on: March 10, 2016, 01:44:23 PM »
I had a similar issue and posted a forum topic a short time ago.  However, I also emailed support and Chris got back with me right away.  Here’s what I learned:
 
Reference the following:
22102 = BLE Shield
22121 = USB Shield
22122 = RGB Shield

I was attempting to run my sketch to 22121 to have it run 22122.  After contacting support, I learned that 22102 is the “brain” of the RFDuino suite and must be connected first, the shields integrate on top (or bottom) of 22101.  Additionally, 22121 is used to program 22102 and provide power, if needed, to the other shields. There is another shield (22126) that can provide DC power via 2 AAA batteries. 

In my example, I wanted to run a simple Blink program to my 22122.  To make this work, I took 22121 and put both 22102 and 22122 on top of it.  From there, I selected my board and port, used the Blink example and uploaded.  It works like a charm!  See the photo attached (from top to bottom, the boards are 22122, 22102, 22121).

Good luck!